Maarian Tähkien seikkailijaosaston retki 112 – pilveä 16.-18.9.2016

Perjantaina, 16.9.2016 kokoontui pieni joukko Tähkien seikkailijoita Jäkärlän kololle valmiina lähtemään syksyn ensimmäiselle koko seikkailijaosaston yhteiselle retkelle Rymättylän Kunstenniemeen.

Heti majoittumisen jälkeen seikkailijoiden nuoret johtajat Joni, Oskari ja Allu kertoivat seikkailijoille eri tavoista havainnoida tuulia sekä lämpötilan seurannasta. Hetken pelaamisen ja pienen vapaa-ajan jälkeen menimme rantakallion iltanuotiopaikalle nauttimaan ihanasta auringonlaskusta sekä viettämään perinteistä iltanuotiota kera nuotiolaulujen että grillattujen vaahtokarkkien. Auringon laskettua suuntasimme takaisin mökille, jossa meitä odotti Sadun valmistama iltapala, jonka jälkeen oli hyvä mennä iltapesulle ja nukkumaan.

aabb1c5381c648cb961d63af4d41a631

Lauantai aamulla herättyämme ja aamupuuron syötyämme nostimme lipun (samalla vähän harjoitellen asiaa) sekä tarkistimme lämpötilat eri mittareista. Lisäksi keskustelimme erilaisista säänarviointitavoista ja harjoittelimme hätäensiapua: hätäpuhelu, tajuton potilas, kylkiasento, paineside yms. sekä leikimme mukavia ulkoleikkejä. Leikkien jälkeen oli aikaa pystyttää Alfa-vaellusteltta sekä tehdä viereiselle näyttämön tasanteelle suojainen yösija halukkaille seuraavaksi yöksi.

Lounaan jälkeen jatkoimme ensiavun parissa. Opettelimme elvytyksen perusteita sekä  tunnistamaan sokin oireita ja hoitamaan sokkipotilasta. Pienen vapaa-ajan jälkeen menimme uimaan, koska kaikki mukana olleet 6 seikkailijaa niin halusivat. Vesi oli aika viileää, ainakin Kissen ja Sarin mielestä. Uinnin jälkeen puim
me lämpimästi päälle, koska ohjelma jatkui ulkona. Valmistimme itse ryhmissä trangioilla Mexicon-pataa.

Iltapäivällä seikkailijoiden nuorille johtajille oli sattunut ikävä onnettomuus, Jonilla oli valtava valtimohaava ja Oskari oli tämän johdosta menettänyt tajuntansa ja Allu sokissa. Juuri hätäensiapua oppineet seikkailijat saivat näin heti toteuttaa aiemmin opittuja taitojaan; painesiteen tekemistä, tajuttoman potilaan laittamista kylkiasentoon sekä sokkipotilaan hoitoa.935bd574822d4ed1b161d5b94ecdbfa0

Kun nuoret johtajat oli saatu autettua, oli saunan vuoro, saunan yhteydessä vielä sekä tytöt että pojat halusivat uudelleen uimaan. Saunan jälkeen kävimme vielä läpi ukkospilvien eri vaiheita sekä niiden muodotumista. Iltapalaksi saimme hodareita, nam. Iltapalan jälkeen levitimme tyynyjä salin lattialle ja saimme vaahtokarkkeja ja popcorneja samalla kun rentouduimme ja katsoimme ICE AGE 4 -elokuvan.

Elokuvan ja iltapesun jälkeen halukkaat saivat mennä ulos nukkumaan ja toteuttamaan Suomen Ladun valtakunnallista #nukuyöulkona – teemaa. – Kaikki haluivat ulos nukkumaan… kunnes myöhemmin,jo ulkona ollessamme, tytöille ei uni tullut ja he haluivat sisälle mökkiin nukkumaan.  Pojat nukkuivat hienosti ulkona aina aikaiseen aamu asti kunnes kylmä ilma (+3 astetta) ajoi sisälle lämpimään.
d2b6f47827cd4a129594d1db71b8cba0

Sunnuntaina aamupalan jälkeen olikin kaikille niin mieluisa ohjelma: omien tavaroiden pakkaaminen sekä nukkumapaikkojen siivous. Kun omat tavarat oli vihdoin saatu kasaan ja mökin ulkopuolelle, pääsivät seikkailijat nuorten johtajien kanssa leikkimään ulos, kun Kisse ja Sari ystävällisesti hoitivat koko mökin siivouksen. Tämän jälkeen kotimatka kohti Turkua ja Jäkärlän koloa alkoi. Kun lippukunnan tavarat saatiin kololla omille paikoilleen, pääsi jokainen reipas seikkailija kotiin huilaamaan ja valmistautumaan seuraavan päivän koulupäivään ja koloillan sieni-/marjaretkeen.

Yhteenvetona todetaan vielä, että oli aivan mahtava syksyinen viikonloppuretki todella upeassa säässä ja aivan ihanien partioystävien seurassa. Mukana olleet seikkailijat saivat suoritettua kaksi taitomerkkiä; Hätäensiapu ja Sääntuntija. Suuri kiitos kaikille ihanille retkellä mukana olleille: Minka, Venla, Laura, Viivi, Ilkka, Lennu sekä tietysti Joni, Oskari, Allu, Satu ja Kisse.

 

Seikkailijavastaavanne  Sari