Retket

Retket ja leirit ovat ehdottomasti parasta partiossa.

Retkillä partiolaiset pääsevät soveltamaan koloilloissa opittuja taitoja ja tekemään juttuja, joita koloilloissa ei pystytä tai ehditä tekemään. Retkillä pääsee myös tutustumaan muiden ryhmien partiolaisiin ja luomaan uusia ystäviä.

Parhaat muistot partiossa tulevat aina retkiltä ja leireiltä. Jännittävä telttayö sateen ropistessa kattoon ja tuulen ravistellessa oksia, mahdottomalta tuntunut joen ylitys, joka hoidettiin käden käänteessä itse kasatulla A-pukilla, onnistumisen tunne suunnistusrastin löytyessä juuri sieltä missä sen ajattelikin olevan. Huonotkin muistot kultaantuvat ajan myötä ja usein juuri suurimmat epäonnistumiset ovat niitä hauskimpia tarinoita jakaa johtajana nuoremmille ikäkausille.


Jokaiseen ikäkauteen kuuluu vähintään kaksi oman ryhmän retkeä vuodessa, jonka lisäksi lippukunta, partioyhtymä, sekä partiopiiri järjestävät omia retkiään ja leirejään.


Oman ryhmän retket

Sudenpennut

Syksy: Yhden yön (perjantai-lauantai tai lauantai-sunnuntai) retki, jossa nukutaan sisätiloissa

Kevät: Kahden yön (perjantai-sunnuntai) retki, jossa nukutaan sisätiloissa

Seikkailijat

Syksy: Kahden yön viikonloppuretki, jossa nukutaan sisätiloissa

Kevät: Kahden yön viikonloppuretki Maarian Tähkien Tuki ry:n tontilla ”Tähkälässä”, jossa nukutaan teltassa

Tarpojat

Syksy: Kahden yön viikonloppuretki Maarian Tähkien Tuki ry:n tontilla ”Tähkälässä”, jossa nukutaan teltassa tai laavussa

Kevät: Kahden yön viikonloppuvaellus, jossa nukutaan teltassa tai laavussa

Samoajat

Samoajien ikäkaudelle ominaista on se, että he tekevät itse omat retkensä. Retkiä voi siis olla useita tai vain muutama riippuen samiajista itsestään.

Samoajat voivat osallistua myös MPY:n ja LSP:n tapahtumiin ja retkille omatoimisesti oman mielenkiintonsa mukaisesti.


Lippukunnan ja LSP:n retket ja leirit

Pallokeikka

Pallokeikka on perinteikäs, lippukunnan alkuajoista lähtien aina syksyisin järjestettävä ”vartiolaisten” (yli 10 vuotiaiden) yhteinen retki. Retken päätarkoitus on olla vuoden ”se paras ja hauskin” retki, jossa lippukunnan vartioikäiset ja johtajat tulevat yhteen ja viettävät yhdessä mukavan partiomaisen viikonlopun.

Kesäleiri

Kesäleirit ovat nimensä mukaisesti kesällä järjestettäviä yli 3 yön mittaisia leirejä. Leireille osallistutaan koko lippukunnan voimin.

Leiri voi olla joko lippukunnan, Lounais-Suomen Partiopiirin tai Suomen Partiolaisten järjestämä.

Kesäleireillä ohjelma on kaikkein suurinta ja mahtavinta. Mitä isompi leiri, sen huikeampi kokemus.

MPY:n retket

Maarian Partioyhtymä, koostuu neljästä Maarian ja Koroisten alueen lippukunnasta, joista Maarian Tähkät on yksi. MPY järjestää vuosittain yhteisiä päivätapahtumia ja retkiä.

Tapahtumissa ja retkillä pääsee tutustumaan sisarlippukuntien menoon, jakamaan tapoja ja perinteitä, sekä luomaan uusia ystäviä.