Partiolippukunta Maarian Tähkät ry

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPartiolippukunta Maarian Tähkät on Pohjois-Turun alueella toimiva lippukunta, joka kokoontuu Kotimäen seurakuntatalolla Jäkärlässä ja Yli-Maarian seurakuntatalolla. Lippukuntamme on perustettu 1981 ja kolmen vuosikymmenen aikana toimintamme on ehtinyt vakiintua monipuoliseksi ja erähenkiseksi. Noudatamme toiminnassamme Suomen Partiolaisten partio-ohjelmaa ja koemme peruspartiotoiminnan retkineen ja erätaitoineen tärkeänä. Olemme sekalippukunta, joten toiminnassa on mukana tyttöjä ja poikia. Tarjoamme mielekästä ja haasteellista partiotoimintaa kaikille ikäkausille. Toimintaan voivat osallistua kaikki 7-vuotiaat koulunsa aloittaneet ja sitä vanhemmat lapset, nuoret ja aikuiset.

Maarian srk:n alueella on myös kolme muuta lippukuntaa (Koroisten Sarpiot, Koroisten Ritarit ja Maarian Kämmekät), jotka yhdessä muodostavat Maarian Partio-Yhtymän eli MPY:n. Järjestämme yhdessä retkiä ja leirejä kaikille neljälle lippukunnalle ja aluetoimintamme onkin varsin aktiivista.

Maarian Tähkät kuuluvat Lounais-Suomen Partiopiiriin, joka tukee lippukuntia ja järjestää yhdessä lippukuntien kanssa koko Lounais-Suomen alueen partiolaisille yhteistä toimintaa kuten piirileirejä, koulutuksia ja partiotaito-kisoja.