Tähkämimmien Erätaitoretki 25.-26.2015

Saavuimme perjantaina Tähkälään, joka oli retkikohde. Ensin tutustuimme vessaan ja alueeseen. Sitten pystytimme teltat Hennan avustuksella. Kassu pystytti johtajien teltan. Sitten sisustimme teltat. Seuraavaksi teimme nuotioita. Vivecan ja Pinjan nuotio paloi pitkälle yöhön.

IMG_9560

Söimme iltapalaksi makkaraa, suklaapannareita ja vaahtokarkkeja Heinin syntymäpäivän kunniaksi. Menimmetelttoihin, ja esitettiin nukkuvaa. Viveca mölötti koko yön. Julia karjui puoleen yöhön asti: ”SUUT KIINNI!!!!” Aamulla Kassu raapi telttoja ja huusi herätys! JA SÄIKÄHDIMME HIRVEÄSTI!

Aamupalaksi oli kaurapuuroa. Viveca, Pinja ja Heini olivat 45 min myöhässä. Krista ja Julia menivät heittämään puuronjämät Tähkälän rajalle.

Sen jälkeen
teimme A-pukin. JOUDUIMME KANTAMAAN JÄRKYTTÄVÄN PAINAVAA A-PUKKIA AINAKIN 3 KILSAA!! 🙁 Perillä ylitimme 4 metriä leveän joen A-pukilla. Kristan piti mennä ensimäisenä, koska Henna ei jaksanut vetää ketään muuta toi
selle puolelle yksin. Sitten käveltiin takaisin painava a-pukki olalla.


IMG_9636

Sitten teimme lounaaksi hernekeittoa, teimme hernekeitot samoissa ryhmissä kun nukuimme. Viveca, Pinja ja Heini olivat ryhmä. Julia ja Krista olivat pari. Pinja möhläsi hernekeiton. Pinja laittoi liikaa vettä hernariin.

Sitten purimme teltat, jonka jälkeen harjoiteltiin kirveen käyttöä, sekä sahaamista. Lisäksi grillasimme karkkeja veturissa. Teimme harjoituksena laavun metsään. Se purettiin melkein heti. Päivällinen oli heti sen jälkeen. Päivällisenä oli makaronimössöä. Julia otti omaa erikseen lautaselle. Julian mössö oli mautonta, koska siinä ei ollut ketsuppia. Kristan mössössä taas oli niin paljon ketsuppia, että se oli ihan punaista. Samoin Vivecan, Heinin ja Pinjan. Sitten tiskattiin, ja kiikutettiin yhteiset kamat kasaan tien viereen. Sitten oli leikkitukio. Leikimme esimerkiksi ”Pii laskee”, ”tuo minulle” yms. Kassu teki kaatuneesta puusta sellaisen että siinä istuttiin, ja yksi seisoi sen päässä ja pomppi. Tämän
jälkeen vanhemmat hakivat. Leirillä oli onnellinen loppu.

IMG_9561

-Tähkämimmit ♥

Viveca, Heini, Krista, Julia ja Pinja