Röllimetsä 27.7.-4.8.2013

Kesällä 2013 Maarian Partioyhtymän jäsenet matkustivat Taivassalon Tippsundiin tutustumaan Röllimetsään. Leiri oli varsinkin nuorimmille osallistujille, seikkailijoille, elämys. He osaavatkin itse varmasti kertoa parhaiten leirin tapahtumista!

Teimme leirillä vaikka mitä, uimme ja saunoimme joka päivä. Meillä oli paljon hauskoja aktiviteetteja esimerkiksi Isorölli eli Afrikan Tähti metsässä, teltan pystytys, SePeli, leirikaste, ensiapua, suunnistusta, pelastusliiviharjoituksia ja vaikka mitä muuta. Meillä oli hauskaa!

Joka päivä oli herätys 8.00. Aamulla valittiin ryhmiä erilaisiin vartioihin (lippu-, tiski-, vessa-, ja keittiövartio) Leiri kesti seitsemän yötä. Hauskinta oli leirikaste. Silmämme oli sidottu ja kuljimme paljain jaloin. Tarpojat ohjasivat meitä. Emmi söi mutaa, koska luuli sen olevan ruokaa. Meillä oli myös Flowpark, jossa oli paljon liukuja. Leirillä oli myös auki Samonanna eli leirikioski. Ruoka oli ihan hyvää, leirillä oli hauskaa ja seitsemän yötä meni nopeasti.

Saavuimme Röllimetsään 28.7. Pystytimme teltat Tippsundissa ja lähdimme syömään. Pyöräilijät saapuivat juuri syömään. He olivat matkanneet kaksi päivää. Seuraavana päivänä uitiin ja suunnistettiin vesisateessa. Vaikka sää ei ollut kiva, hauskaa oli. Ripustimme riun, jotta saatiin makuupussit tuulettumaan ja märät vaatteet kuivumaan. Hiljaisuus alkoi klo 22.00. Tiistaina oli jo vähän parempi sää. Pelasimme norsupalloa, mutta kaatosade pääsi yllättämään. Myös tiistaina uimme. Nyt hypätäänkin keskiviikkoon. Yhtäkkiä saimme tiedon; vaihtakaa uimapuvut päälle. Yllätys oli tietysti leirikaste. Palasimme pian yltäpäältä mudassa. Päivällisen jälkeen myös Samonanna aukesi. Keskiviikkona oli myös SePeli ja laitoimme röllivaatteet päälle. Torstaina me teimme jakkarat ja iltaohjelmassa teltat kaatuilivat, koska Jonnelle piti viedä makuualusta. Muun iltaohjelman me lauloimme. Pääsimme myös Flowparkkiin. Lähdimme sunnuntaina iloisin mielin Raunistulan kautta kotiin.IMG_3718

Toisena päivänä meillä oli leirikaste, jonka aiheena oli etsiä sairaalle Röllille lääke. Ensin maistettiin röllin lääkkeen ainesosia ja sen jälkeen kiersimme esteitä. Sitten piti työntää käsi makarooniin ja perunan jäänteihin ja etsiä kindermunaa pienempi juttu, jonka sisällä oli ainesosa. Myös mudasta piti etsiä ainesosia. Lopuksi etsimme Röllin ja hän heitti päällemme kylmää merivettä.

Keskiviikkona oli SePeli eli seikkailijapeli. Meidät jaettiin ryhmiin, joissa suoritimme rastit. Rasteilta sai pisteitä, jotka olivat karkkeja. Tehtävinä oli muun muassa merimerkkien mukaan kahlailua, solmuja, majoitteiden pystytystä, kierrätystä, ongelmatehtäviä, laulujen tunnistusta, ensiapua, nuotion sytytystä ja legojen kokoamista.

Lauantaina oli partiotaitokisat. Suoritimme erilaisia kivoja tehtäviä joukkueissa. Rastit olivat leirialueen ulkopuolella, meidän piti itse suunnistaa niille. Oli tosi kuuma! Illalla päästiin onneksi saunaan ja uimaan. Sitten olikin jo leirin viimeisen iltaohjelman aika. Meillä oli hieno nuotio ja me teimme Röllin kanssa taikajuomaa, kaikki sai maistaa sitä.