Partioasu

Partion haastavimpia asioita on partioasuun kuuluvat ohjeistukset. Jokainen partiopaita kertoo kantajastaan mutta silti kaikille merkeille on määrätyt paikkansa.

Alta löydät lippukuntamme käytännöt partioasuun. Täydelliset ohjeet voi käydä lukemassa Suomen partiolaisten puku- ja merkkiohjeesta.


Studio_20150702_204249


Lippukunnassamme partioasuun kuuluu kokosininen partiohuivi, sininen partiopaita ja sen kanssa käytettävät siistit, tummat housut tai hame ja siistit kengät. Lisäksi housuihin kuuluu partiovyö ja paitaan pillinaru.

Partiovarusteita myy Suomessa Scandinavian Outdoor.


Huivi:

Maarian Tähkät antavat jokaiselle jäsenelleen huivin ja huivimerkin partiopolun alussa. Huivi annetaan tyypillisesti partiolupauksen yhteydessä joulun alla pidettävässä Joulujuhlassa.

Huivi kääritään tiukaksi rullaksi niin, että huivimerkki jää näkyviin. Huivin vapaat päät solmitaan yhteen merimiessolmulla.

Huiviin kuuluu oleellisena osana erilaiset huivimerkit, joita tehdään koloilloissa, sekä leireillä. Huivimerkit tekevät huivista oman ja ainutlaatuisen.

Samoajaikäisellä ja vanhemmilla huiviin kuuluu osmonsolmu. Samoajat tekevät tummanvihreän osmonsolmunsa itse ryhmänohjaajakurssin yhteydessä. Partionjohtajakurssin suorittaneet saavat kantaa nahkaista osmonsolmua.

Asun käyttö:

Huivia käytetään kaikissa partiotapahtumissa, se on tärkein partiolaisen tunnusmerkki.

Leireille mukaan pakataan partiopaita pieniä ”virallisia” tilaisuuksia varten. Näitä ovat esimerkiksi lipunnostot ja juhlalliset ohjelmat.

Virallisiin tapahtumiin, eli partioparaatiin ja juhla- sekä edustustilaisuuksii, pukeudutaan lisäksi tummiin housuihin/hameeseen ja tummiin kenkiin. Tytöillä on valinnanvapaus housujen ja hameen välillä.


Paita:

Sudenpentujen partiopaita on sininen ”sudenpentupusero”. Ohjeet etumuksen ja hihojen merkkeihin löydät täältä. (ei Ryhmätunnusta, lippukuntatunnusta eikä aluetunnusta)

Seikkailijoilla, Tarpojilla, Samoajilla ja Vaeltajilla on joko ”vanha” tummemman sininen tai ”uusi” vaaleamman sininen partiopaita. Ohjeet etumuksen ja hihojen merkkeihin löydät täältä. (ei Ryhmätunnusta, lippukuntatunnusta eikä aluetunnusta)

Partiopaidan etumukseen kuuluvat ikäkausien päätösmerkit, johtajuuspestimerkit, sekä ansiomerkit. Kaikkien merkkien paikka löytyy täältä.

Pillinaru kuulu Tarpojaikäisille ja vanhemmille. Pillinaru tulee kaulan ympärille kauluksen alle ja vapaa pää päätyy vasempaan taskuun. Tarpojilla on lila, samoajilla vihreä ja vaeltajilla ruskea pillinaru. Partionjohtajakurssin käyneellä johtajalla on valkoinen pillinaru.